Автоцентр-Україна Новини

Свіжі та актуальні новини від Автоцентр-Україна.

  1. Новини
  2. Полегшена конструкція спортивного електрокара Volkswagen I.D. R Pikes Peak
29.05.2018
Новини від Фольксваген

Полегшена конструкція спортивного електрокара Volkswagen I.D. R Pikes Peak

Інженери автоспортивного підрозділу Volkswagen Motorsport сконструювали гоночний електромобіль з мінімально можливою масою, зберігши при цьому високі динамічні характеристики.

Volkswagen I.D. R Pikes Peak

Можливість створити абсолютно новий гоночний автомобіль - мрія будь-якого інженера. «Розробка автомобіля, призначеного виключно для 20-кілометрової гонки з підйому, є дуже неординарним завданням. Інженери отримали практично повну свободу дій і можливість реалізувати будь-яку технологічну ідею», - зазначив Франсуа-Ксав'є Демезон (François-Xavier Demaison), технічний директор Volkswagen Motorsport.

«Важливу роль в досягненні мінімально можливої маси автомобіля зіграв процес комп'ютерного моделювання», - зазначив пан Рампф. За допомогою комп'ютерних програм деталі ходової частини проектувалися під розрахункові навантаження з мінімальними масою і розміром. Інженери майже повністю відмовилися від використання традиційних і дорогих матеріалів, яким зазвичай віддається перевага при створенні гоночних автомобілів вищого класу. «Ходова частина, підвіска і стійки автомобіля I.D. R Pikes Peak практично повністю виготовлені зі сталі та алюмінію », - зазначив пан Демезон.

Крім того, при 680-сильної потужності системи приводу, маса автомобіля складає менше 1.100 кг разом з водієм, що істотно менше ваги попередніх електромобілів, які демонстрували рекордні показники на пагорбі Пайкс Пік. Відносно низька потужність дозволила зробити блоки акумуляторної батареї компактними і, отже, розмістити їх поруч з водієм, а також позаду нього, що позитивно позначилося на оптимальному розподілі маси по осях. Дані блоки забезпечують енергією двигуни на передній і задній осях, а управління розподілом крутного моменту виконується електронікою.

Перфекціонізм в деталях
Складові ходової частини та аеродинамічного обважування моделі I.D. R Pikes Peak виготовлені з виключно легкого композитного матеріалу (поєднання вуглеволокна і кевлара). Приладова панель гоночного автомобіля I.D. R Pikes Peak також виготовлена з надлегкого карбону. Більш того, компанія OMP, технологічний партнер Volkswagen Motorsport, виготовила вогнестійкий гоночний комбінезон для пілота, а також набивання сидіння і шеститочковий ремінь безпеки з практично невагомого матеріалу. Для зменшення маси навіть логотипи спонсорів були віддруковані на гоночному комбінезоні, крім логотипу самого заходу площею 40 см². «Нам було відмовлено. Відповідно до регламенту, емблема повинна бути вишита. А використовувана для вишивки нитка важить майже стільки ж, скільки і сам комбінезон», - зазначив технічний директор Демезон.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.