Автоцентр-Україна Новини

Свіжі та актуальні новини від Автоцентр-Україна.

  1. Новини
  2. Комп'ютерне моделювання в процесі розробки Volkswagen I.D. R Pikes Peak
23.08.2018
Новини від Фольксваген

Комп'ютерне моделювання в процесі розробки Volkswagen I.D. R Pikes Peak

Розробка і розрахунки нового гоночного електромобіля велися з використанням комп'ютерного моделювання (CAE). Інженерам вдалося досягти ідеального поєднання легкості і міцності конструкції.

Комп'ютерне моделювання

Методи комп'ютерного моделювання (CAE) спрямовані на вирішення головного завдання: деталь повинна мати мінімальну вагу і при цьому легко справлятися з навантаженнями, що виникають під час гонки. Відповідні розрахунки були виконані при використанні методу скінченних елементів (FEM): фахівці розділили складну конструкцію гоночного автомобіля на безліч невеликих деталей з прогнозованою поведінкою.

При вдосконаленні аеродинаміки I.D. R Pikes Peak використовувалися методи гідродинамічного моделювання (CFD, одного з методів комп'ютерного моделювання). Спеціальна програма розраховувала вплив навіть самих незначних змін в конструкції і налаштуваннях кузова і спойлерів боліда I.D. R Pikes Peak на коефіцієнт аеродинамічного опору, притискну силу і вхідний потік охолоджувачів. «Подібним чином ми змоделювали сотні різних конфігурацій і тільки після цього відчули модель в масштабі 1:2 в аеродинамічній трубі», - зазначає керівник відділу розрахунків та моделювання Volkswagen Motorsport, доктор Бенджамін Аренхольц (Benjamin Ahrenholz)

Момент виїзду електромобіля I.D. R Pikes Peak на реальну трасу перед першим тестовим заїздом став яскравою подією для керівника відділу розрахунків та моделювання Volkswagen Motorsport і його команди.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.